Nieuws

Banen gesloten bij vorst

Donderdag 14-01-2021, 16:19
Beste GTC-ers,

De komende tijd kan het van tijd tot tijd vriezen. De tennisbanen mogen in bevroren toestand niet bespeeld worden.

Kijk daarom vooraf even op de website en check of de banen wel open zijn.

Lockdown verlengd t/m 9 februari: tennis buiten blijft mogelijk

Donderdag 14-01-2021, 09:49

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd dat de ‘lockdown’ wordt verlengd met 3 weken. Het aantal besmettingen daalt niet snel genoeg, de zorgen over de Britse coronavariant zijn groot en de druk op de zorg is nog steeds erg hoog. De maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen. De maatregelen gelden tenminste t/m dinsdag 9 februari. Daarnaast vraagt het kabinet het OMT de komende week ook om de nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken. Op dinsdag 2 februari maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 9 februari.

De verlenging van de lockdown betekent dat sportkantines gesloten blijven, amateursportwedstrijden verboden zijn en volwassenen met maximaal 2 personen buiten mogen sporten. Tennis en padel met maximaal 2 volwassenen per baan blijft mogelijk en de jeugd t/m 17 jaar houdt ruimte om in grotere groepen te spelen en te trainen.

Wat betekent de lockdown voor tennis?

Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.

 • Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
 • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Competitie update

Dinsdag 5-01-2021, 08:55

De KNLTB bereidt zich voor en denkt vast na over mogelijke scenario’s afhankelijk van de coronamaatregelen. Eén daarvan is een mogelijke aanpassing voor de drukke vrijdagavondcompetitie: ‘Om de week spelen’. Hieronder lichten we dit scenario toe.

Het coronavirus is nog steeds aanwezig in ons land en we weten niet hoe het gaat lopen. Er bestaat een grote kans dat we in het voorjaar nog te maken hebben met de 1.5 meter regelgeving. Hier moeten we tijdig op anticiperen. We willen graag dat zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen aan de competitie en tegelijkertijd willen we voorkomen dat de druk op de parken te groot is en de 1.5 meter in het gedrang komt. Dit geldt vooral voor de drukke vrijdagavondcompetitie met vaste aanvangstijden. 

Mogelijk scenario: ‘Om de week spelen’
De vrijdagavondcompetitie werd afgelopen najaar vanwege corona ‘op tijd’ gespeeld. Uit onderzoek onder spelers en VCL’s over de drukte en groei voor de vrijdagavondcompetitie blijkt dat deze maatregel niet positief is ervaren. Andere mogelijke oplossingen worden beter beoordeeld. Het scenario ‘om de week spelen’ heeft de voorkeur om de drukte op vrijdagavond te spreiden en toekomstige groei mogelijk te maken. Dit scenario kan – in iets aangepaste vorm – ook in 2021 een passende oplossing zijn voor het reguleren van de drukte op de parken en het waarborgen van de 1.5 meter regel.

Wat houdt het scenario ‘Om de week spelen’ op vrijdagavond precies in?

• Alle teams spelen om de week competitie, de heren- en dames teams starten gelijk met de reguliere competitie (9 april). De gemengde teams starten een week eerder (2 april);
• Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
• Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
• De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken;

De KNLTB bepaalt voor aanvang van het maken van de indeling (eind januari) op basis van de verwachte maatregelen in de competitieperiode welk scenario zal worden toegepast tijdens de vrijdagavondcompetitie: een ‘normale competitie met 7 speelweken’ òf ‘Om de week spelen met 5 speelweken’. Zodra er een definitieve beslissing is genomen word je hierover geïnformeerd.

Baan 1 t/m 4 gesloten i.v.m. het koude weer

Woensdag 9-12-2020, 21:33

Beste GTC-ers, om onnodige slijtage van de banen te voorkomen, zijn de banen 1 t/m 4 tijdens de wintermaanden gesloten. Jullie kunnen de andere banen wel gebruiken inclusief baan 11 en 12.

Corona update 4/11/2020. De lessen gaan door.

Woensdag 4-11-2020, 20:50
 • Vanaf vandaag gelden de volgende regels. In principe tot 19 november.
 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Competitiedag meisjes 2 10 t/m 12 jaar groen

Maandag 12-10-2020, 09:22

Op zondag 11 oktober hebben de meiden van Groenlo 2 getennist tegen de jongens van Wildbaan 3 uit Borculo. Wat een spannende potjes weer! Het meidenteam Groenlo 2 bestaat uit Isabel Papen, Joy Kok, Noor Klein Tuente, Babet Klein Tuente en Salomé Schutten. Afgelopen zondag hebben Isabel, Joy, Noor en Babet in herfstachtig weer sportieve partijtjes gespeeld, Salomé was helaas geblesseerd, maar kwam de meiden wel aanmoedigen. Isabel heeft de enkel partij gewonnen, de overige wedstrijden hebben Sem, Duuk, Dirk en Jayden gewonnen. Volgende week spelen we helaas alweer de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie tegen de Kei in Lichtenvoorde.

Altec te sterk voor GTC-meiden

Maandag 5-10-2020, 09:18

Afgelopen zondag was wedstrijddag 4 van de in totaal 7 geplande competitiedagen. Nadat de eerste 3 wedstrijddagen een gelijkspel, een nederlaag en een overwinning brachten moesten Kim Reijerink, Gijs Everink, Maartje Rondeel en Julia Roes de punten proberen binnen te halen. Kyra Boevink en Sanne Wallerbosch waren deze dag niet ingedeeld. De tegenstander deze dag was Altec uit Aalten en daar werd ook de wedstrijd gespeeld. Daar waar normaal een klein publiek aanwezig is om de wedstrijden bij te wonen en te genieten van de enthousiaste spelers en speelsters was dat nu geminimaliseerd tot een een bescheiden aantal van 1 persoon per team wegens de geldende coronamaatregelen. Ondanks de mindere omstandigheden zijn er leuke partijen gespeeld. Uiteindelijk stond er voor Groenlo een teleurstellende uitslag op het wedstijdformulier van 6-0 voor Altec. Volgende week hopen we op een beter resultaat in de uitwedstrijd tegen Park Grintebos uit Haaksbergen. Dat de teamgeest niet onder de nederlaag heeft geleden blijkt uit bijgaande foto waarbij als troost een ijsje werd verorberd.

Verslag meiden Groenlo 3

Maandag 28-09-2020, 13:41

Laten we ons eerst even voorstellen.
Wij zijn Groenlo 3 van de GroenloseTennisClub!
In ons team spelen: Rosalie Papen, Eva Gelinck, Julia Jansen, Lotte Hoffman, Isa de Vries en Eeke Theissen.


We spelen in de leeftijdscategorie van 13 tot en met 17 en zijn vaak de jongsten van allemaal dus dat betekent dat wij vaak tegen oudere en grotere meiden moeten spelen. Dat is zeker geen voordeel voor ons!

Zo ook deze keer toen wij – coronaproof – uit moesten spelen tegen De Vijverberg 1.

We zijn gestart met de dubbels die we helaas hebben verloren. Julia en Eeke hebben de 1ste dubbel gespeeld die verloren ging met 6-1 6-4. Rosalie en Lotte hebben de 2de dubbel gespeeld die ze ook hebben verloren met 6-1 6-4.

Toen gingen we door naar de enkels. We hebben onze uiterste best gedaan maar alleen Julia wist haar enkel te winnen!!

Dus de eindstand was uiteindelijk 5-1 verloren.

We mogen nog 4 wedstrijden spelen en hopen nog veel punten binnen te halen!

Groetjes van de meiden van Groenlo 3!

GTC
Oude Winterswijkseweg 45
7141 DE Groenlo
(0544) 46 41 42
info@groenlosetennisclub.nl
KNLTB nr. 14209

Actuele baanbezetting