Jeugdactiviteiten

– Clubkampioenschappen
Jaarlijks wordt er een ondelinge competitie gespeeld, ingedeeld op speelsterkte waarbij voor zowel de enkel, dubbel als mix titels wordt gestreden.

– Diplomatennis
Aan het eind van het wintertrainingsseizoen is er een middag georganiseerd door de trainers waar alle kinderen die deelgenomen hebben aan de training hun vaardigheden kunnen laten zien. Dit gebeurt m.b.v. spelletjes. Aan het eind ontvangen ze dan een tennisdiploma.

– Jongerenkamp
Voor de jeugd vanaf de 2e klas middelbare school wordt een kamp georganiseerd van vrijdag t/m zondag. Naast tennis worden allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt er op deze dagen voor lunch en evt. avondeten gezorgd.

– Mini/Maxi toernooi
Het Mini Maxi toernooi is een gezelligheidstoernooi voor junioren en senioren ter afsluiting van het zomerseizoen. Elk jeugdlid, basis en middelbare scholieren, kan deelnemen als koppel samen met een seniorlid (+/- 10 jaar verschil).

– Mini/Midi middag
De minimiddag wordt elk zomerseizoen 2 georganiseerd voor nieuwe en andere jeugdleden, die nog niet op een groot veld kunnen spelen. Nieuwe leden kunnen op deze manier kennis maken met het wedstrijdelement.
– De mini’s leren omgaan met winnen en verliezen.
– De mini’s maken een begin met de telling.
– Ze kunnen andere kinderen beter leren kennen en tennisvriendjes maken (stimuleren).
Na ongeveer 6 weken les te hebben gehad, wordt er door de trainers bepaald wie er op het mini veld spelen. De leeftijdscategorie is van 6 tot 12 jaar.

– Tennisdagkamp
In de zomervakantie wordt er een week georganiseerd voor de jeugd (t/m brugklas 1) met allerlei activiteiten. Zowel tennis op het park in diverse spelvormen als andere activiteiten zoals b.v. kanovaren. De gehele dag is verzorgd incl. lunch.

– Vriendjes en vriendinnetjestennis
Aan het eind van het winterseizoen wordt er een middag georganiseerd voor de jeugd (Mini en Midi’s) waarbij iedereen een vriendje of vriendinnetje gratis mee mag nemen om op deze informele manier kennis te laten maken met tennis. Rackets worden door de club geregeld.