Jeugd

Competitie spelen wordt door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen beschouwd. Samen met je team de baan op biedt veel gezelligheid, en je kunt jezelf ook nog eens ontwikkelen als speler door de wedstrijden die je speelt. En hoe vaker je speelt, hoe leuker en beter het spel wordt.

Meedoen aan de competitie betekent dat je samen in een team speelt. Dat is erg leerzaam en gezellig, maar houdt tevens in dat je een aantal verplichtingen hebt tegenover je teammaatjes.

Als je je opgeeft en ingedeeld wordt in een jeugdteam, betekent dit dat je gedurende de gehele competitieperiode beschikbaar bent voor het spelen van wedstrijden en ook beschikbaar bent voor het invallen bij een ander team. Het is dus niet vrijblijvend.

De KNLTB jeugdcompetitie bij de GTC wordt gespeeld in het voorjaar 2022:

• Op zondagmorgen voor de jongste jeugd de Tenniskidscompetitie Rood en Oranje.
  • Op zondag de Tenniskidscompetitie Groen voor de jeugd van 10 t/m 12 jaar.
  • Op zondag voor de junioren in de categorie 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar.
  • Competitiedata rood en oranje: 3 april, 10 april, 18 april, 24 april, 22 mei, 29 mei, 6 juni en 12 juni 2022.
  • Competitiedata groen: 10 april, 18 april, 24 april, 1 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei 2022.
  • Competitiedata junioren 11 t/m 14 jaar en junioren 13 t/m 17 jaar: 10 april, 18 april, 24 april, 1 mei, 15 mei, 22 mei en 29 mei 2022.
  • Opgave voor de competitie betekent ook dat één van je ouders (minimaal) 1 keer jouw team begeleidt én eventueel vervoert in geval van een uitwedstrijd. Elk jeugdteam heeft een captain, die het begeleidingsschema voor de ouders samenstelt. Je ouder kan op het opgaveformulier aangeven of hij/zij bereid is om de coördinerende taak van captain op zich/haar te nemen. Een team zonder captain (dus als géén van de ouders zich als captain heeft opgegeven) kan niet deelnemen aan de competitie.
  • Voordat de competitie start wordt er een competitie-informatiemoment gehouden voor ouders waarvan het kind voor het eerst competitie gaat spelen en natuurlijk andere belangstellende ouders/begeleiders. Bij opgave kan een voorkeur voor competitiesoort (jongens/meisjes/gemengd) aangegeven worden. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met voorkeur en wensen. Mocht dit niet lukken, dan wordt er contact opgenomen door te trainer. De trainer bepaalt de uiteindelijke competitie-indeling en teamsamenstelling.

Nog vragen? Stuur een mail naar jc@groenlosetennisclub.nl