Jeugd

Competitie spelen wordt door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen beschouwd. Samen met je team de baan op biedt veel gezelligheid, en je kunt jezelf ook nog eens ontwikkelen als speler door de wedstrijden die je speelt. En hoe vaker je speelt, hoe leuker het spel wordt.

Meedoen aan de competitie betekent dat je samen in een team speelt. Dat is erg leerzaam en gezellig, maar houdt tevens in dat je een aantal verplichtingen hebt tegenover je teammaatjes.

Als je je opgeeft en ingedeeld wordt in een jeugdteam, betekent dit dat je gedurende de gehele competitieperiode beschikbaar bent voor het spelen van wedstrijden en ook beschikbaar bent voor het invallen bij een ander team. Mocht je vanwege andere (sport)activiteiten niet altijd kunnen en wil je toch competitie spelen, dan is er de mogelijkheid om je op te geven als:

• Reserve (je speelt alleen als iemand uit een team door bijv. ziekte of blessure verhinderd is) of
  • Voor een grotere groep (je rouleert dan met je teammaatjes, de trainer stelt het schema op).

De KNLTB jeugdcompetitie bij de GTC wordt gespeeld in het voorjaar 2020:

• Op zondagmorgen voor de jongste jeugd de Tenniskids ‘World Tour’ Oranje en Rood competitie.
  • Op zondag de Tenniskidscompetitie ‘Groen’ voor de jeugd van 10 t/m 12 jaar
  • Op zondag voor de jeugd in de categorie t/m 10-14 jaar en t/m 11-17 jaar
  • Competitiedata 2020 najaarscompetitie): Er wordt gespeeld op zondag 13 , 20 en 27 september en  4, 11 , 18 en 25 oktober.
  • Competitieteams krijgen voorafgaande aan en gedurende de competitieperiode competitietraining. (eigen bijdrage ongeveer € 20,=). In het teambelang stellen wij opkomst verplicht.
  • Opgave voor de competitie betekent ook dat één van je ouders (minimaal) 1 keer jouw team begeleidt én eventueel vervoert in geval van een uitwedstrijd. Elk jeugdteam heeft een captain, die het begeleidingsschema voor de ouders samenstelt. Je ouders kunnen op het opgaveformulier aangeven of ze bereid zijn om de coördinerende taak van captain op zich te nemen. Een team zonder captain (dus als géén van de ouders zich als captain heeft opgegeven) kan niet deelnemen aan de competitie.
  • Voordat de competitie start wordt er een competitie-informatiedag gehouden voor ouders waarvan het kind voor het eerst competitie gaat spelen en natuurlijk andere belangstellende ouders/begeleiders.
    Bij opgave kan een voorkeur voor competitiesoort (jongens/meisjes/gemengd) aangegeven worden. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met voorkeur en wensen. Mocht dit niet lukken, dan wordt contact opgenomen worden.
    De trainers bepalen de uiteindelijke competitie-indeling en teamsamenstelling.