Competitie info

Competitie omschrijving

VOORJAARS COMPETITIE

De KNLTB organiseert de district voorjaarscompetitie en de landelijke voorjaarscompetitie(Perry Sport). De voorjaarscompetitie is een competitie voor senioren en junioren.

De voorjaarscompetitie wordt in de maanden April en Mei gespeeld op
– Zaterdag, gemengd, heren en dames 17+ en 35+ aanvangstijd 13.00 uur.
– Zondag , gemengd, dames en heren senioren 17+ aanvangstijd 10.00 uur.(landelijk Perry sport)
– Dinsdag damesdubbel 17+, aanvangstijd 10.00 uur

Men kan zich inschrijven voor de competitiesoorten:

Gemengd team: op elke wedstrijddag wordt 1 dames enkel, 1 heren enkel, 1 dames dubbel,
1 heren dubbel en 1 gemengd dubbel partij gespeeld. Een gemengd team bestaat tenminste
uit 2 dames en 2 heren.

Heren team: Op elke wedstrijddag worden er 4 heren enkel en 2 heren dubbel partijen
gespeeld. Een heren team bestaat tenminste uit 4 heren.

Damesteam: Op elke wedstrijddag worden er 4 dames enkel en 2 dames dubbel partijen
gespeeld. Een dames team bestaat tenminste uit 4 dames

Dames dubbel team: Op elke wedstrijddag worden er 4 dames dubbel partijen gespeeld.
Een dames dubbel team bestaat uit tenminste 4 dames.

Dames team: Op elke wedstrijddag worden er 2 enkelspelen gespeeld en 2 dames dubbel partijen.
Een dames team bestaat uit tenminste 3 dames

Duur van de partij:

Per partij gaat het om 2 gewonnen sets, waarbij een eventuele 3e set als gewone set wordt gespeeld. Elke gewonnen partij levert 1 wedstrijdpunt op. (eventuele tiebreak is een 7 punten tiebreak)

ZOMERAVOND COMPETITIE

Het KNLTB district Gelderland organiseert de zomeravondcompetitie. De zomeravondcompetitie is een competitie voor senioren kent in afwijking van bijvoorbeeld de voorjaarscompetitie geen promotie/degradatie. De zomeravondcompetitie is meer een gezelligheidscompetitie.

De zomeravondcompetitie wordt in de maanden mei en juni gespeeld op woensdagavonden met een aanvangstijd van 19.00 uur.

Gemengd dubbel. Op elke wedstrijddag worden 1 dames dubbel, 1 heren dubbel en
2 gemengd dubbel partij gespeeld. Een gemengd dubbel team bestaat tenminste uit 2 dames en 2 heren.
Heren dubbel. Op elke wedstrijddag worden er 4 heren dubbel partijen gespeeld. Een heren dubbel bestaat tenminste uit 4 heren.

Dames dubbel. Op elke wedstrijddag worden er 4 dames dubbel partijen gespeeld. Een dames dubbel team bestaat tenminste uit 4 dames

De teams kunnen zich inschrijven voor de categoriƫn:

Dubbel categorie 5/6/7
Dubbelcategorie 7/8/9
Dubbelcategorie 8/9

Duur van de partij:

Per partij worden om 2 gewonnen sets gespeeld. Bij de stand 6 – 6 wordt een tiebreak gespeeld. Een partij eindigt in 2 – 0 of 1 – 1 of 2 – 1 in sets. Elke gewonnen set levert 1 wedstrijdpunt op. Een wedstrijd kan dus eindigen in bijv. 8 – 0 of 6- 4 enz.

NAJAARS COMPETITIE

Het KNLTB district Gelderland organiseert de najaars competitie. De najaars competitie is een competitie voor senioren en junioren.

De najaars competitie wordt in de maanden September, Oktober en November gespeeld op:
Zaterdag, senioren 17+, aanvangstijd tussen 10.30 uur en 13.30 uur.

Zondag junioren t/m 12 , t/m 14 en t/m 17 jaar. Aanvangstijd tussen 10.30 uur en 13.30uur.
Of in onderling overleg op zaterdag.

Men kan zich inschrijven voor de competitiesoorten:

Gemengd dubbel. Op elke wedstrijddag worden 1 dames/meisjes dubbel, 1 heren/jongens dubbel en 2 gemengd dubbel partij gespeeld. Een gemengd dubbel team bestaat tenminste uit 2 dames/meisjes en 2 heren/jongens.

Heren/jongens dubbel. Op elke wedstrijddag worden 4 heren/jongens dubbel partijen gespeeld. Een heren/jongens dubbel team bestaat tenminste uit 4 heren/jongens.

Dames/meisjes dubbel. Op elke wedstrijddag worden 4 dames/meisjes dubbel partijen gespeeld. Een dames/meisjes dubbel team bestaat tenminste uit 4 dames/meisjes.

De teams kunnen zich inschrijven voor categoriƫn:

Dubbelcategorie 5/6/7
Dubbelcategorie 7/8/9

Duur van de partij:

Senioren 17+ en junioren: Per partij gaat het om 2 gewonnen sets, waarbij een eventuele 3de set als een gewone tiebreak( 7 punten) wordt gespeeld. Elke gewonnen set levert 1 wedstrijdpunt op.