Limoncello-cup

Maandag 13-09-2021, 09:38

Voor de liefhebbers hieronder het recept van Fons Monasso.

-6 biologische citroenen
-1 liter pure alcohol
-750 gram suiker
-2 liter water
-dunschiller
-weckfles
1. De 6 biologische citroenen met een vochtige doek schoonmaken. Heel dun schillen met een dunschiller. Zo weinig mogelijk wit aan de achterkant.
2. Je hebt alleen de schillen nodig. Doe de schillen in een pot of weckfles en giet er 1 liter pure alcohol 96% op. 1 week tot 10 dagen in de alcohol laten staan. Alcohol is ook in Nederland verkrijgbaar bij www.alcohol.nl. of bij Jan’s Drankenhandel Lievelderstraat Groenlo.
3. Avond voor het afmaken van de limoncello, 750 gram suiker in 2 liter kokend water oplossen, af laten koelen en dan 1 nacht in de koelkast.
4. De volgende dag de schillen met de alcohol door een fijne zeef in het suikerwater gieten.
5. Al roerend wordt het helemaal troebel zoals limoncello hoort te zijn.
6. Het proeft al goed, maar nu is het nog niet compleet, want het moet nog 1 nacht in de koelkast.
7. Vervolgens in flessen doen.

Saluti,

Alfonso Monasso

GTC
Oude Winterswijkseweg 45
7141 DE Groenlo
(0544) 46 41 42
info@groenlosetennisclub.nl
KNLTB nr. 14209

Actuele baanbezetting